Ook als uitzendkracht kan je een hypothecaire lening afsluiten, al zullen sommige banken wat strenger zijn.
Er is geen enkele wet of regel die zegt dat banken of kredietverstrekkers hypothecaire leningen moeten weigeren aan uitzendkrachten of mensen die een interimjob uitoefenen. Wel zullen banken steeds jouw profiel bestuderen om op die manier het risico dat ze zelf lopen in te schatten. En in bepaalde gevallen kan een interimjob beschouwd worden als een groter risico dan een baan met een contract van onbepaalde duur.
Als je op zoek bent naar een hypothecaire lening, dan zullen banken en kredietgevers in de eerste plaats je terugbetalingscapaciteit en leefoverschot beoordelen. Met andere woorden, ze zullen nagaan of jij financieel in staat bent om de lening correct terug te betalen. Daartoe bekijken ze je netto-inkomsten en zullen ze ook peilen naar de stabiliteit van je huidige job.
Typerend voor interimwerk is dat het niet altijd een blijvend karakter heeft. Daarom zullen banken vaak je arbeidsperiode van de voorbije twee jaar bekijken, als je er systematisch voor kiest om interimjobs uit te voeren. Is jouw huidige interimjob louter een overbruggingsperiode tussen twee vaste jobs, dan kunnen banken rekening houden met het aantal jaren dat je al werkte vóór je interimbaan en met welk contract dat was (onbepaalde duur of bepaalde duur). Vaak is een betrekking als interimkracht een opstapje naar een definitieve aanwerving enkele maanden later. Bedrijven zijn voorzichtig en willen tijdens de interimperiode zien welk vlees ze in de kuip hebben. Eenmaal ze overtuigd zijn van de kwaliteiten van de werknemer, wordt hij of zij definitief in dienst genomen.
Heb je jouw interimperiode achter de rug en heb je een vast contract gekregen? Maak dan zeker een afspraak met onze specialisten in hypothecaire kredieten. Je vindt hier een regionaal Hypotheek-kantoor in jouw buurt. Maar ook als je nog steeds interimarbeid uitvoert, ben je welkom. We bekijken dan samen de mogelijkheden voor jou.